Verkostovesi yrityksille ja kuluttajille

Pääkaupunkiseudulla HSY vesihuolto on ensisijassa vastuussa toimittamansa veden laadusta ja sen tehtävä on tiedottaa veden käyttäjille mahdollisista laatuongelmista. Laadun valvonnasta vastaa kunnan terveydensuojeluviranomainen.

Palvelut yrityksille:

MetropoliLab tuottaa monipuolisesti verkostoveden laatuun liittyviä analyyysipalveluita. MetropoliLab on Eviran Terveydensuojelulain (763/1994) nojalla hyväksymä laboratorio eli laboratoriomme on hyväksytty tekemään STM:n asetusten 1352/2015 ja 401/2001 mukaisia tutkimuksia.

Tarjoamme yrityksille omavalvontaan liittyvän palvelukokonaisuuden, jossa tarvittaessa autamme näytteenottosuunnitelman laatimisessa, otamme  tai haemme näytteet, teemme tutkimukset ja raportoimme tulokset. Näytteet on myös mahdollista tuoda suoraan laboratorioon.

Putkisaneerauksia tekeville yrityksille ja taloyhtiöille tarjoamme näytteenottopalvelut sekä monipuoliset analyysipalvelut veden laadun selvittämiseen ennen ja jälkeen putkiremontin, myös pinnoitteista mahdollisesti liukenevan bisfenoli-A:n määrityksen.

Kysyäksesi lisätietoja ota yhteyttä metropolilab@metropolilab.fi

Palvelut kuluttajille:

Ensisijaisesti verkostoveden laatupoikkeamatilanteissa tulee olla yhteydessä HSY vesihuoltoon. Jos epäilet talosi oman putkiston kunnon vaikuttavan veden laatuun sitä heikentäen, on sinun mahdollista tutkituttaa talosi verkostoveden laatu laboratoriossamme. Putkistossa seissyt vesi voi olla esimerkiksi sameaa ja värillistä ja siinä voi olla metallin makua.  Jos haluat tutkituttaa hanaveden laadun, voit noutaa näytepullot MetropoliLabin asiakaspalvelusta (arkisin klo 8-16)  ja toimittaa näytteet tutkittaviksi. Suositeltavaa on ottaa näyte heti aamulla putkistossa seisseestä vedestä sekä toinen näyte noin 3-5 minuutin juoksutuksen jälkeen. Tarkemmat näytteenotto-ohjeet saat laboratoriosta. Tutkimukset ovat maksullisia.

Kysyäksesi lisätietoja ota yhteyttä metropolilab@metropolilab.fi