Talousvesitutkimukset vesilaitoksille

MetropoliLab tuottaa monipuolisesti talousveden valvontaan liittyviä analyysi- ja näytteenottopalveluita. MetropoliLab on Eviran Terveydensuojelulain (763/1994) nojalla hyväksymä laboratorio eli laboratoriomme on hyväksytty tekemään STM:n asetusten 1352/2015 ja 401/2001 mukaisia tutkimuksia.

Vesilaitoksille ja vesiosuuskunnille tarjoamme kattavat analyysipalvelut sekä näytteenotto – ja hakupalvelut. Teemme kaikki talousvesiasetuksen STM 1352/2015 mukaiset analyysit akkreditoiduilla menetelmillä (FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T058, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025).

E. colin ja koliformien tulokset valmistuvat vuorokaudessa.

Vesiepidemiatilanteiden varalta analyysivalikoimaamme kuuluvat monet ruokamyrkytysriskiä aiheuttavien bakteerien, norovirusten, Giardia- ja Cryptosporidium-alkueläinten määritykset.

Määritämme myös mikrokystiinin raaka- ja verkostovedestä akkreditoidusti (FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T058, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025). Lisätietoja mikrokystiinin määritystä edellyttävistä tilanteista Valviran julkaisusta.

Tutkimustulosten valmistumista on mahdollista seurata Internetissä asiakaskohtaisilla tunnuksilla.

Kysyäksesi lisätietoja ota yhteyttä metropolilab@metropolilab.fi