Vesitutkimukset

MetropoliLab tarjoaa kokonaisvaltaiset analyysipalvelut niin isoille vesilaitoksille kuin yksityisille kaivonomistajillekin. Käytämme tutkimuksissamme FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoimia testausmenetelmiä (akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025). Akkreditoitu pätevyysalueemme on hyvin kattava. Käytämme moderneja analysaattoreita, mikä mahdollistaa suurien näytemäärien käsittelyn nopeasti ja tehokkaasti mutta luotettavasti. Tutkimme hyvin laajasti erilaisia vesityyppejä. Vasemmalla olevasta valikosta pääsee lukemaan lisää kysytyimmistä tutkimusalueistamme. Näiden lisäksi teemme mm. farmakopeoiden mukaisia tutkimuksia.

Kemisteillä ja mikrobiologeilla on pitkä kokemus sekä tutkimustulosten arvioinnista että käytettyjen menetelmien soveltuvuudesta suomalaisille vesille.

Lainsäädännön muutosten seuraaminen ja sen arviointi, miten ne vaikuttavat asiakastarpeisiimme ovat osa toimintaamme. Laboratorion tutkijat osallistuvat aktiivisesti menetelmien kehitystyöhön mm. omalla panoksellaan kansallisissa vesialan standardointityöryhmissä.