MetropoliLab Oy – allsidiga laboratorietjänster för olika behov

Vad är MetropoliLab?

MetropoliLab Oy är ett företag med analys- och laboratorieverksamhet, som undersöker livsmedels-, vatten- och miljöprover. MetropoliLab Oy är det mest allsidiga av de kommunägda livsmedels-, vatten- och miljölaboratorierna i Finland med avseende på analysservice. Laboratoriets organisation gjordes om till ett aktiebolag 1.6.2010. Största delen av aktierna ägs av Helsingfors stad. De övriga aktionärerna är Esbo, Vanda och Grankulla. Placeringen av MetropoliLab Oy i Helsingfors, på Viks kampusområde i central för forskning och kontroll av bio- och miljöverksamhet ger laboratoriet en utmärkt möjlighet att verka som en föregångare inom sin verksamhet.

MetropoliLab är av ackreditenringstjänsten FINAS enligt standarden SFS-EN ISO 17025 ackrediterad laboratorium. Vår kompetensråd av testnings metoder finns på webbplats av FINAS (www.finas.fi/toimijat) på logo T058.

MetropoliLab har det mest omfattande godkännandet av myndigheterna i Finland för våra analysmetoder. Godkännandet är speciellt omfattande för undersökningar enligt livsmedelslagen och med anknytning till bostadshygien. Godkännandet täcker även alla undersökningar enligt förordningarna gällande hushållsvatten samt i simhallar och vid badstränder.

I vår service följer vi de allmänna avtalsvillkoren för konsultverksamhet (KSE 2013) och avtalsvillkoren för offentlig upphandling (JYSE 2014).

Vad gör MetropoliLab?

Våra laboratorietjänster täcker de allra viktigaste analyserna inom livsmedel-, vatten- och miljöundersökningar, mätningar som görs på plats samt provtagning och/eller transporten. Vi analyserar till exempel brunnvattenprov  för privata människor (för remiss och anvisning se till höger), prov för egen kontroll för olika näringsmedelföretag och kontrollprov för vattendrag.

Vi har stor erfarenhet i analyser av mikrobiologisk och kemisk kvalitet, skadliga ämnen, sammansättning och tillsatsämnen i livsmedel, kemiska och mikrobiologiska analyser av vattenprov, kvaliteten för inomhus- och utomhusluft, mikrober i samband med fuktskador samt förstörd jordmån och förstört sediment.

Vår erfarna personal och den moderna utrustningen i vårt laboratorium garanterar en kort leveranstid och pålitliga analysresultat.

Vi erbjuder laboratorietjänster till myndigheter inom kommun och staten, institut, samfund, företag samt privatpersoner. En viktig del av vår verksamhet är rapporteringen, olika specialisttjänster samt provtagnings- och transporttjänster.

 

Om du behöver mera information om våra tjänster, kontakta oss genom metropolilab@metropolilab.fi

 

Företagets FO-nummer är 2340056-8.

Verkställande direktör för MetropoliLab Oy är Reetta Ahlfors.